Podozrivú z útoku na americký konzulát v Istanbule zadržali, prvý útok má obete

NETKY.SK • 10 August 2015, 10:21 • 2 min
Podozrivú z útoku na americký konzulát v Istanbule zadržali, prvý útok má obete

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala ženu podozrivú z dnešného útoku na americký konzulát v Istanbule, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa predchádzajúcich informácií televízie CNN Türk dvaja útočníci spustili streľbu na budovu amerického konzulátu vo štvrti Sariyer a po policajnej odvetnej paľbe z miesta činu utiekli.

 

Podľa agentúry Cihan boli útočníkmi muž a žena.

 

K streľbe došlo niekoľko hodín po bombovom útoku na policajnú stanicu v Istanbule, vo štvrti Sultanbeyli.

Agentúra Dogan najprv informovala o troch mŕtvych a najmenej desiatich zranených. Neskôr uviedla, že k obetiam na životoch došlo v následnej prestrelke medzi ozbrojencami a políciou. Dvaja útočníci zahynuli.

 

Podľa CNN Türk zahynul okrem ozbrojencov aj policajný pyrotechnik, ktorý so svojou jednotkou dorazil na scénu.

Agentúra AP spresnila, že útočníci spustili paľbu na policajtov, ktorí prišli na miesto explózie. V prípade výbuchu poznamenala, že viedol k požiaru a časť trojposchodovej budovy policajnej stanice sa zrútila.

Podľa polície útočníci odpálili pri budove auto naložené výbušninami.

 

Vedenie istanbulskej polície vo vyhlásení uviedlo, že pri výbuchu utrpeli zranenia traja policajti a sedem civilistov. O obetiach sa nezmienila.

 

Podľa spravodajskej stanice BBC sa oba útoky odohrali v období zvýšeného napätia medzi tureckou vládou a militantmi zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK), ako aj v čase aktívnejšej tureckej úlohy v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies