Podozriví z upálenia palestínskeho mladíka sa predtým pokúsili uniesť dieťa

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:12 • 2 min
Podozriví z upálenia palestínskeho mladíka sa predtým pokúsili uniesť dieťa

JERUZALEM - Podozriví z únosu 16-ročného Palestínčana a jeho upálenia zaživa sa podľa všetkého pokúsili dva dni predtým o iný únos - osemročného palestínskeho dieťaťa. Informoval o tom v nedeľu večer druhý kanál izraelskej televízie.

slovakia

left justify in out

Odvolávajúc sa na policajné vyšetrovanie stanica uviedla, že podozriví z únosu sú tí istí, ktorých zatkli v súvislosti s brutálnym zavraždením Muhammada abú Chdajra. Obhorené telo uneseného mladíka sa našlo v stredu v lese v oblasti východného Jeruzalema. Podľa palestínskej generálnej prokuratúry mal popáleniny na 90 percentách tela, pričom pitva dokázala, že ho niekto upálil. 
      

Zadržaní sú šiesti radikálni židia vo veku od 16 do 22 rokov z Jeruzalema, neďalekého izraelského mesta Bejt Šemeš a dvoch židovských osád v oblasti.
      

Osemročný Músá Zalúm z východného Jeruzalema v televízii uviedol, že išiel minulý pondelok po ulici, keď sa pri ňom pristavila Honda a ľudia z nej sa ho pokúsili škrtiť povrazom a prinútiť k nastúpeniu. Chlapcovi zostali na krku viditeľné stopy po škrtení, napísala agentúra DPA.
      

Kričal na svoju matku, ktorá mu prišla na pomoc a útočníci ju zbili, kým zakročili okoloidúci a oni ušli.  Jeho matka Dima Zalúmová vo vysielaní televízie vyjadrila istotu, že išlo o židov, pretože "hovorili po hebrejsky".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies