Podozrivému z bombového útoku v Budapešti predĺžili vyšetrovaciu väzbu

NETKY.SK • 21 November 2016, 18:38 • 2 min
Podozrivému z bombového útoku v Budapešti predĺžili vyšetrovaciu väzbu

BUDAPEŠŤ - Muž podozrivý zo spáchania septembrového bombového útoku v Budapešti zostane vo vyšetrovacej väzbe až do 21. februára 2017, rozhodol Budínsky ústredný obvodný súd. Ako dnes uviedla maďarská agentúra MTI, súd minulý piatok odmietol podnet obhajcu podozrivého, ktorý žiadal o jeho prepustenie z vyšetrovacej väzby, prípadne o uplatnenie miernejšieho donucovacieho prostriedku.

slovakia

left justify in out

V prípade muža, ktorého do vyšetrovacej väzby vzali 21. októbra, zostáva podozrenie na základe predložených dôkazov opodstatnené, rovnako ako aj vyšetrovacia väzba, rozhodol súdny senát. Verdikt ešte nie je právoplatný.


Muža zadržali príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK) 19. októbra v meste Keszthely v Zalianskej župe. Podozrivý je maďarským občanom a nemá záznamy v trestnom registri. Trestný čin pravdepodobne spáchal sám a existovala hrozba, že sa môže pripravovať na ďalší útok, povedal po jeho zadržaní hlavný prokurátor Imre Keresztes.


Páchateľ položil 24. septembra večer batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu na ulici Teréz körút v VI. budapeštianskom obvode a výbušninu na diaľku odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies