Podozrivého z útoku v bruselskom židovskom múzeu vydali do Belgicka

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 19:27 • 2 min
Podozrivého z útoku v bruselskom židovskom múzeu vydali do Belgicka

PARÍŽ - Francúzske orgány v utorok vydali do Belgicka 29-ročného Mehdiho Nemmoucha, ktorý je podozrivý zo streľby v bruselskom židovskom múzeu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa súdu vo francúzskom Versailles, ktorý predtým zamietol jeho odvolanie proti vydávaciemu rozhodnutiu. Priamo pri útoku z 24. mája zahynul izraelský pár a jedna Francúzska, počet obetí sa však zvýšil na štyri začiatkom júna, keď podľahol strelným poraneniam mladý Belgičan. Podozrivého zadržali už 30. mája v Marseille. Prokuratúra uviedla, že bol v minulosti trestaný a navyše bojoval v Sýrii na strane islamistov. Nemmouchovi právnici argumentovali obavami, že vzhľadom na štátnu príslušnosť dvoch spomedzi obetí útoku by ho mohli Belgičania vydať do Izraela. Podľa hovorkyne odvolacieho súdu mu napriek tomu odporučili neodvolávať sa znova na vyššom súde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies