Podozrivého z terorizmu vydajú do Francúzska

NETKY.SK • 20 Január 2015, 21:41 • 2 min
Podozrivého z terorizmu vydajú do Francúzska

SOFIA - Súd v bulharskom meste Chaskovo v utorok súhlasil so žiadosťou Francúzska o vydanie 29-ročného muža na stíhanie do jeho vlasti, kde čelí obvineniam z podielu na organizovanom zločine s teroristickými cieľmi.

slovakia

left justify in out

Podľa Francúzov bol Fritz-Joly Joachin v kontakte so sieťou organizujúcu prepravu dobrovoľníkov pre boje po boku extrémistov v Sýrii. Francúzske orgány ho podozrievajú aj z kontaktu s páchateľmi nedávneho útoku na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo. Fritz-Joly pred súdom deklaroval pripravenosť na návrat do vlasti, kde chce podľa svojich slov očistiť svoje meno.

 

Muž haitského pôvodu s francúzskym občianstvom je podľa svojich slov moslimom, no nie radikálom či teroristom. S bratmi, ktorí v Charlie Hebdo zastrelili 12 ľudí, bol údajne dobrý kamarát, no ako povedal, "nemôže byť zodpovedný za ich činy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona