Podozrivého z pokusu o útok na kasárne v Belgicku umiestnili na psychiatriu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 16:14 • 2 min
Podozrivého z pokusu o útok na kasárne v Belgicku umiestnili na psychiatriu

NAMUR - Muž podozrivý z pondelňajšieho pokusu o útok na vojenskú základňu v Belgicku trpí zrejme duševnými problémami.

slovakia

left justify in out

Vyšetrujúci sudca dnes nariadil, aby ho umiestnili na psychiatrické oddelenie väznice, informovala agentúra DPA.

 

Existujú vážne pochybnosti, či možno tohto muža vôbec brať na trestnú zodpovednosť, uviedol príslušný prokurátor Vincent Macq. Počas doterajších výsluchov boli jeho vyjadrenia nesúvislé a nezdá sa, že mal nejaký konkrétny plán. Sudca nariadil vypracovanie psychiatrického posudku.

 

Muž vo veku 32 rokov v pondelok prerazil so svojím vozidlom zábrany pred kasárňami pri meste Namur ležiacom juhovýchodne od Bruselu. Vojaci spustili varovnú streľbu, po ktorej utiekol. Auto našli opustené neďaleko a o tri hodiny neskôr zadržali podozrivého bez odporu.

 

Prokuratúra ešte v deň činu uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický útok. U zadržaného sa nenašli zbrane a v jeho aute neboli žiadne výbušniny. Podľa belgických médií pochádza z okolia Namuru.

 

Belgicko je v stave zvýšenej pohotovosti po tom, ako ozbrojenec v máji 2014 zabil pri útoku na židovské múzeum v Bruseli štyroch ľudí. V januári policajti pri protiteroristickom zásahu v meste Verviers na východe krajiny zameranom proti skupine podozrievanej z prípravy závažného útoku zabili dvoch mužov a tretieho zadržali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies