Podozrivého z nahlasovania bomby na súde poslal sudca do väzby

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 08:45 • 2 min
Podozrivého z nahlasovania bomby na súde poslal sudca do väzby

BRATISLAVA/KOŠICE – Jedného z mužov, ktorý sa mal podieľať na anonymných telefonátoch oznamujúcich bombu na krajských súdoch, dnes sudca poslal do väzby. Informovala o tom vo svojom spravodajstve televízia Markíza.

slovakia

left justify in out

Sudca okresného súdu v Košiciach tak vyhovel návrhu prokurátora na väzobné stíhanie 33-ročného Jozefa D. z Košíc, ktorému polícia pripisuje účasť na šírení poplašnej správy. Podľa správ televízie sa šesťkrát trestaný recidivista chcel týmto spôsobom vyhnúť trestu, keďže v deň nahlásenia bomby na súde (8. marca) mal mať súdne pojednávanie v trestnej veci. Bombu však nenahlásil on, mal o to požiadať kamaráta.

 

Podozrivý sa bráni, tvrdí, že s bombovými vyhrážkami nemá nič spoločné. Voči dnešnému rozhodnutiu okresného sudcu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd. V prípade dokázania viny mu hrozí osem rokov za mrežami.

 

Obvineniu čelí aj jeho kamarát, ktorý mal telefonovať, toho však stíhajú na slobode.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona