Podozrivého v kauze úmrtia 71 migrantov vydajú do Rakúska

NETKY.SK • 29 September 2015, 17:21 • 2 min
Podozrivého v kauze úmrtia 71 migrantov vydajú do Rakúska

EISENSTADT/SOFIA - Údajného vodiča v prípade tragickej smrti 71 migrantov, ktorých telá našli koncom augusta v nákladnom vozidle odstavenom na diaľnici v Rakúsku, vydajú do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes oblastný súd v meste Montana na severozápade Bulharska.

 

Podľa súdu existujú dostatočné dôkazy pre spolupáchateľstvo 32-ročného muža v prípade, pričom proces sa môže konať v rakúskom Eisenstadte. Hovorkyňa prokuratúry v Montane však pre rakúsku tlačovú agentúru APA zdôraznila, že s vydaním musia ešte počkať na uplynutie päťdňovej odvolacej lehoty.

Rozhodnutie o vydaní sa oddialilo, keďže po tom, ako voči mužovi iniciovali v Rakúsku trestné konanie, začala podozrivého vodiča vyšetrovať aj bulharská špeciálna prokuratúra, ktorá sa zaoberá závažnými trestnými činmi.

 

Medzičasom je bulharský občan naďalej vo vyšetrovacej väzbe. Bulharské orgány ho obviňujú z toho, že chladiarenské vozidlo, v ktorom sa zatvorení utečenci podľa všetkého zadusili, riadil aspoň na časti cesty z Maďarska do Rakúska. Podľa prokuratúry sa musí zodpovedať z účasti na činnosti skupiny prevádzačov a zabitia z nedbanlivosti v 71 prípadoch. Viacerí podozriví v prípade sú vo väzbe v Maďarsku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies