Podozrivého útočníka z Bostonského maratónu predvedú pred súd

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 12:37 • 2 min
Podozrivého útočníka z Bostonského maratónu predvedú pred súd

WASHINGTON - Podozrivého bombového útočníka z Bostonského maratónu Džochara Carnajeva dnes predvedú pred súd - na verejnosti sa tak objaví prvýkrát od svojho zatknutia.

slovakia

left justify in out

Po prečítaní žaloby bude mať Carnajev možnosť, aby sa pred nadchádzajúcim procesom vyjadril, či sa cíti byť vinný alebo nevinný, uviedla agentúra DPA.

 

Americká justícia celkovo v 30 bodoch obžaloby viní Carnajeva, okrem iného, aj z použitia zbraní hromadného ničenia, čo 15. apríla viedlo k smrti troch ľudí a vyše 260 ďalších osôb utrpelo zranenia. Okrem toho sa bude musieť zodpovedať aj za smrť policajta. Vypočutie 19-ročného Carnajeva na federálnom súde v Bostone je naplánované o 15.30 hod. miestneho času (21.30 hod. SELČ). Očakáva sa, že na súd príde množstvo ľudí.

 

Pre rodiny obetí rezervovali miesta v hlavnej súdnej sieni, ale nevie sa, koľko ľudí príde. Súdni úradníci pre médiá zabezpečili prenos mimo preplnenej súdnej siene, informovala agentúra AP.
Traja ľudia prišli pri útoku o život - osemročný Martin Richard, 29-ročná Krystle Campbellová a 23-ročná čínska absolventka Bostonskej univerzity. Viacerým zraneným museli po dvoch explóziách, ku ktorým došlo v cieľovej rovinke, amputovať nohy. Carnajeva, ktorý utrpel strelné poranenia hrdla, obžalovali ešte na lôžku v bostonskej nemocnici. Druhý podozrivý - jeho starší brat Tamerlan - prišiel o život pri prestrelke s políciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies