Podozrivé barely s neoznačeným alkoholom sa našli aj v Prahe

NETKY.SK • 11 September 2012, 06:59 • 2 min
Podozrivé barely s neoznačeným alkoholom sa našli aj v Prahe

Podozrivé barely s neoznačeným alkoholom sa našli aj v Prahe - Krimi Podozrivé sudy s alkoholom objavili českí hygienici aj v Prahe. Zatiaľ však nie je zrejmé, či obsahujú metylalkohol.

slovakia

left justify in out

img

Podozrivé sudy s alkoholom objavili českí hygienici aj v Prahe. Zatiaľ však nie je zrejmé, či obsahujú metylalkohol. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol dnes večer vo vysielaní verejnoprávnej Českej televízie i TV Prima minister zdravotníctva ČR Leoš Heger.
      Podľa jeho slov bez ohľadu na obsah ide o neoznačený alkohol a zrejme o ďalšiu stopu pri pátraní po zdroji série otráv metylalkoholom, ktorá už niekoľko dní otriasa Českom.
      Česká polícia varovala dnes v súvislosti s množiacimi sa prípadmi vážnej otravy pančovaným alkoholom pred šesťlitrovými barelmi s vodkou alebo tuzemským rumom s etiketou Likérky Drak. Tento výrobca však odmieta, že by jedovatý alkohol pochádzal z jeho výrobne a vníma ho ako falzifikát, informoval dnes internetový server iDNES.cz.
      Otrávených metylalkoholom dnes opäť pribudlo. V nemocnici v Ostrave hospitalizovali ďalších dvoch mužov z Bohumína vo vážnom stave. Jeden z nich oslepol, stav druhého, ktorý je v bezvedomí, lekári považujú za kritický.
      Prípad tak má už najmenej tri obete a 14 ťažko otrávených, z ktorých viacerí budú mať doživotné zdravotné následky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona