Podozrenie, že Američan v Ghane má ebolu, sa zatiaľ nepotvrdilo

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 09:07 • 2 min
Podozrenie, že Američan v Ghane má ebolu, sa zatiaľ nepotvrdilo

ACCRA - Výsledok krvných testov na ebolu, ktoré v Ghane urobili u chorého amerického občana, bol negatívny. Američan ochorel po nedávnej návšteve Guiney a Sierra Leone, napísala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vypuknutie eboly v západnej Afrike si už vyžiadalo dosiaľ najvyšší počet zaznamenaných obetí. Podľa WHO prišlo od februára tohto roka v dôsledku eboly o život najmenej 467 ľudí. V Guinei, Libérii a Sierra Leone zároveň zaznamenali 759 nakazených osôb. Ebola spôsobuje horúčku, vracanie, krvácanie a hnačku a zabíja takmer 90 percent tých, ktorí sa vírusom nakazia. Je mimoriadne nákazlivá, šíri sa prostredníctvom kontaktu s krvou alebo inými telesnými tekutinami.

 

Zdravotníci vyzývajú na širšiu regionálnu kampaň v západnej Afrike, ktorá by v Guinei, Libérii a Sierra Leone šíreniu tohto infekčného ochorenia zabránila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona