Podozrenie z policajnej brutality: Pri dopravnej kontrole mali zbiť onkologického pacienta

NETKY.SK • 3 September 2016, 12:02 • 2 min
Podozrenie z policajnej brutality: Pri dopravnej kontrole mali zbiť onkologického pacienta

BRATISLAVA - V noci zo soboty na nedeľu sa udiala v Bratislave neobvyklá situácia. Pri dopravnej kontrole vraj polícia brutálne zbila vodiča, ktorý je onkologickým pacientom.

slovakia

left justify in out

Muž si išiel odparkovať auto, ktoré stálo pod Mostom SNP. Po pár metroch ho zastavila policajná hliadka s tým, že porušil dopravné predpisy, uvádza TV Markíza. Muž nesúhlasil, žeby porušil nejaký predpis. "Na to mi povedal, že v tom prípade som slepý, lebo som si tú značku nevšimol. Tak som im povedal, že v poriadku, nech ideme spolu a nech mi tú značku ukážu. Povedal mi, že v žiadnom prípade, on so mnou nikam nepôjde," opísal celú situáciu vodič. 

 

Polícia dala mužovi fúkať, no prístroj vykazoval error. To policajta rozdráždilo a začal obviňovať vodiča, že sabotuje dychovú skúšku. Nakoniec sa dohodli, že absolvuje odber krvi. Vodič zavolal svojmu právnikovi, ale to sa policajtovi nepáčilo a chcel mu vziať mobil. Keď vodič nechcel pustiť mobil z ruky, začali sa o neho handrkovať. Policaj chytil muža, hodil ho na zem a ruky mu dal za chrbát, opísal muž. Ako ležal na zemi, tak mu vraj jeden z policajtov kopol zvrchu do hlavy. "Úplne v nestráženej situácii, ktorú som neočakával, mi dal kopačku do hlavy so slovami: "Tu máš"." Muž hovorí, že skončil s troma poškodenými zubami, rozbitou bradou a perou, zaliaty krvou. V takomto stave ho doviedli do nemocnice, kde ho ošetrili.

 

"Muža sme prijali do našej nemocnice Staré mesto, kde mu naši vysokokvalitní zdravotníci poskytli potrebnú zdravotnú starostlivosť," potvrdila hovorkyňa nemocnice Zuzana Eliášová. 

 

Muž po prepustení nahlásil celý incident inšpekcii, ktorá už vo veci koná. "Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužitie právomoci verejného činiteľa. zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba," potvrdila hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies