Podozrenie: Izrael preveruje tvrdenie francúzskeho magnáta, že financoval Netanjahua

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 14:26 • 2 min
Podozrenie:  Izrael preveruje tvrdenie francúzskeho magnáta, že financoval Netanjahua

JERUZALEM - Izraelské orgány prešetrujú tvrdenie francúzskeho magnáta Arnauda Mimrana, že dal premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi jeden milión eur. Uviedla to dnes kancelária generálneho prokurátora.

slovakia

left justify in out

Mimran vo Francúzsku vypovedal, že financoval jednu z Netanjahuových volebných kampaní. Ak sa ukáže, že je to pravda, takouto sumou by porušil izraelské zákony o financovaní volieb, informovala tlačová agentúra AP.


Mimran je vo Francúzsku kľúčovým podozrivým v prípade podvodu týkajúceho sa tzv. uhlíkovej dane. Spolu s ďalšími je obvinený, že okradol štát na dani z predaja vo výške 283 miliónov eur.


Kancelária izraelského premiéra Mimranov príspevok nepoprela. Uviedla však, že nech už išlo o akékoľvek peniaze, Netanjahu ich prijal v súlade so zákonom v období, keď bol súkromnou osobou. Neboli tak žiadnym darom na predvolebnú kampaň.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies