Podozrenia z kupovania hlasov na východe Slovenska sa nepotvrdili

NETKY.SK • 9 November 2013, 12:57 • 2 min
Podozrenia z kupovania hlasov na východe Slovenska sa nepotvrdili

MEDZILABORCE - Každý podobný podnet bude Obvodná volebná komisia v priebehu dnešného dňa preverovať priamo v teréne.

slovakia

left justify in out

Voľby na východe Slovenska prebiehajú dosiaľ pokojne a bez vážnejších problémov. Podozrenia z kupovania hlasov v Prešovskom kraji sa nepotvrdili.

Volebná komisia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) zaznamenala dopoludnia dva vážnejšie podnety práve o údajnom kupovaní hlasov voličov. K jednému prípadu malo dôjsť ráno v Medzilaborciach na ulici Dukelských hrdinov, k ďalšiemu v Snine na Sídlisku I. s údajnou cenou päť eur za hlas. "Na miesta podnetov prišla polícia a zástupcovia Obvodnej volebnej komisie. Výsledok bol taký, že ani jeden, ani druhý podnet sa nepotvrdil," uviedol na poludnie pre TASR hovorca Volebnej komisie PSK Radoslav Milčo. Priebeh volieb je podľa neho pokojný a bez problémov.

Volebná komisia Košického samosprávneho kraja (KSK) nemusela do 11.30 h riešiť žiadnu sťažnosť. "Priebeh je veľmi pokojný," potvrdila TASR predsedníčka volebnej komisie Jana Rubická. Komisia sa zaoberala len mailom s upozornením na možné porušenie volebného moratória. Oznamovateľ informoval, že prostredníctvom internetu sa šíri správa, ktorá vyzýva k účasti na voľbách a krúžkovaniu konkrétneho kandidáta. Volebná komisia vzala podnet na vedomie, ale keďže nebolo možné zistiť, komu patrí adresa pôvodcu správy, nemohla túto činnosť považovať za porušenie zákona o voľbách.

V Prešovskom aj Košickom kraji začali voľby načas o 7.00 h. Podľa odhadov a prvotných informácií je dopoludňajšia účasť na voľbách na východe Slovenska pomerne nízka.

V Košiciach na Základnej škole na Masarykovej ulici dopoludnia hlasoval predseda Národnej rady SR Pavol Paška. "Čo sa týka volebnej účasti som trošku skeptický. Všetky predpovede politológov, aj analýzy naznačovali, že účasť pravdepodobne nebude veľká. Je to škoda, lebo vyššie územné celky rozhodujú o mnohých dôležitých veciach," vyhlásil šéf parlamentu po vykonaní volebného aktu.

O post predsedu KSK sa v dnešných voľbách uchádza desať a o post šéfa PSK deväť kandidátov. Voliči rozhodujú o zložení 57-členného zastupiteľstva KSK a do zastupiteľstva PSK volia 62 poslancov. Košický kraj je rozdelený do 11 a Prešovský do 13 volebných obvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies