Podozrenia voči šéfovi Tiposu som nechal preveriť, čakám na výsledky

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:14 • 2 min
Podozrenia voči šéfovi Tiposu som nechal preveriť, čakám na výsledky

Podozrenia voči šéfovi Tiposu som nechal preveriť, čakám na výsledky

slovakia

left justify in out

img

Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) si nechal hneď v stredu preveriť dozornou radou Tiposu zákazku, ktorou mal dať nový šéf tejto štátnej lotériovej spoločnosti Stanislav Žiačik zarobiť reklamnej agentúre, ktorej bol v minulosti spolumajiteľom. Výsledky kontroly by mal mať k dispozícii v piatok.
      Ak sa potvrdí, že došlo k zneužitiu pozície a zvýhodneniu firmy, s ktorou existuje nejaké prepojenie, je Mikloš rozhodnutý okamžite konať. "Budem konať hneď, ako budem mať dostatočný objem informácií, aby som konať mohol a vedel. Hneď ako dospejem k záverom, že došlo k zvýhodneniu firmy, ktorá mu mala byť blízka, konať budem," zdôraznil.
      O tomto prípade informoval v stredu denník Nový Čas a poukázal na ňu aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. "Je to transparentný príklad netransparentnosti," zdôraznil. Smer-SD je podľa neho rozhodnutý počkať si na verdikt vlády, no prípad bude monitorovať. "Monitorujeme ministerstvá veľmi pozorne a takýchto rozhodnutí bude ešte veľa zo strany vládnej koalície. Ale toto už je drzosť, ktorá nemá obdobu. Pozrite si, koľko zarobila táto agentúra v rokoch 2002 až 2006 a koľko zarobí v tomto období," pripomenul Fico predchádzajúce pôsobenia Žiačika vo funkcii šéfa Tiposu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies