Podolského trojbodový darček pre 65-ročného Wengera

NETKY.SK • 23 Október 2014, 12:06 • 2 min
Podolského trojbodový darček pre 65-ročného Wengera

BRUSEL - Ešte v 88. min stredajšieho súboja futbalovej Ligy majstrov Anderlecht - Arsenal to vyzeralo na trojbodový zápis bruselského tímu. Hostia z Londýna však predviedli parádny záver a gólmi Kierana Gibbsa a Lukasa Podolského otočili výsledok na konečných 2:1.

slovakia

left justify in out

V 88. min si Gibbs nabehol na center 19-ročného mladíka Caluma Chambersa a volejom k vzdialenejšej žrdi vyrovnal na 1:1. V prvej minúte nadstaveného času potom striedajúci Podolski profitoval zo šťastne odrazenej lopty v šestnástke domácich a z pár metrov nemal problém rozvlniť sieť.

 

"Toto víťazstvo sme si zaslúžili za vytrvalosť. Utvorili sme si mnoho šancí a bojovali až do konca. V zápasoch Ligy majstrov treba byť niekedy trpezlivý a čakať do poslednej minúty," skonštatoval strelec vyrovnávajúceho gólu Gibbs pre Sky Sports. Tréner Anderlechtu Besnik Hasi sklamane poznamenal, že jeho zverenci mali vyhrať toto stretnutie. "Odohrali sme veľmi dobrý zápas s výnimkou posledných troch minút. Som hrdý na výkon svojho tímu, ktorý ukázal kvalitu, ale nezískal ani bod," povedal 42-ročný tréner belgického majstra pôvodom z dnešného Kosova. 

 

Víťazstvo 2:1 posunulo Arsenal na druhé miesto v D-skupine so 6 bodmi za zatiaľ suverénnym Dortmundom. Tradičný postup do vyraďovacej fázy majú Londýnčania na dosah. "Máme všetko vo svojich rukách. Základným cieľom je postup, potom sa môžeme baviť o tom, ako ďaleko sa môžeme dostať," komentoval 

 

Charizmatický kouč, ktorý sedí na trénerskej lavičke londýnskych "kanonierov" od roku 1996, sa práve v stredu dožil 65 rokov a podľa anglických zákonov by mal zamieriť do dôchodku. On však ešte v lete podpísal v Arsenale trojročný kontrakt. Napokon sa v Bruseli dočkal trojbodového darčeka od svojich hráčov. 

 

"Vzhľadom na to, ako dobre hral Anderlecht, tri body z tohto zápasu som ani neočakával. Dôležitý bol moment, keď domáci nepremenili šancu na 2:0 a v závere potom rozhodli kvalita a skúsenosti našich striedajúcich hráčov," dodal Wenger. Na margo svojho takmer okrúhleho sviatku pre britské médiá skromne uviedol: "Môj vek je nepodstatný vzhľadom na dôležitosť zápasu s Anderlechtom." 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies