Podnikateľské združenia ponúkajú ministrovi školstva spoluprácu na reforme

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 14:34 • 2 min
Podnikateľské združenia ponúkajú ministrovi školstva spoluprácu na reforme

BRATISLAVA – Šesť zamestnávateľských organizácií a podnikateľských združení pod záštitou Francúzsko-slovenskej obchodnej komory (FSOK) dnes odoslalo otvorený list ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi (nominant SNS). Ponúkajú mu spoluprácu pri tvorbe a naplnení Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania pod názvom Učiace sa Slovensko.

slovakia

left justify in out

Signatármi listu sú okrem FSOK Asociácia priemyselných zväzov, Hispánsko-slovenská obchodná komora, Slovensko-rakúska obchodná komora, Švédska obchodná komora v Slovenskej republike a Zväz automobilového priemyslu SR.

 

Otvorený list priamo nadväzuje na početné odborné diskusie, ktoré tieto organizácie a združenia za posledný rok absolvovali so zástupcami Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

 

„Predstavitelia jednotlivých organizácií spoločne apelujú na ministra školstva a poukazujú na kritický stav v oblasti nedostatku kvalifikovaných pracovných síl. Zhodli sa na spoločnom záujme a potrebe zabezpečiť pre slovenskú ekonomiku kvalifikovanú pracovnú silu cez vzdelávací proces, ktorá zodpovedá štruktúre a potrebám slovenskej ekonomiky,“ píšu.

 

Za týmto účelom predkladajú ministrovi dokument s názvom Zhodnotenie hlavných problémov v oblasti vzdelávania a definovanie návrhov v súvislosti s Národným programom rozvoja výchovy a vzdávania: Učiace sa Slovensko, v ktorom formulujú konkrétne návrhy a opatrenia na zlepšenie situácie. Sú presvedčení, že je potrebné okamžite prijať konkrétne kroky v oblastiach, kde sa našla všeobecná zhoda, tak, aby mohlo školstvo vykročiť správnym smerom už v najbližšej budúcnosti.

 

„Signatári listu veria, že sa ponuka na spoluprácu a výzva na spoločný dialóg stretne s pozitívnou odozvou a že rezort školstva vezme na vedomie, zváži a zhodnotí všetky formulované návrhy v záujme napĺňania spoločného cieľa a dosiahnutia konkurencieschopnosti Slovenska aj v oblasti dostatku kvalifikovanej pracovnej sily,“ uzavreli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona