Podnikateľská dôvera v Nemecku v novembri nečakane vzrástla

NETKY.SK • 23 November 2012, 12:0 • 2 min
Podnikateľská dôvera v Nemecku v novembri nečakane vzrástla

Podnikateľská dôvera v Nemecku v novembri nečakane vzrástla - Svet Podnikateľská dôvera v Nemecku zaznamenala v novembri nečakaný rast z októbrového 2,5-ročného minima. To naznačuje, že súčasné oslabovanie ekonomiky je pravdepodobne len dočasné.

slovakia

left justify in out

img

Podnikateľská dôvera v Nemecku zaznamenala v novembri nečakaný rast z októbrového 2,5-ročného minima. To naznačuje, že súčasné oslabovanie ekonomiky je pravdepodobne len dočasné. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.
      Mníchovský inštitút Ifo oznámil, že jeho index podnikateľskej dôvery zostavený na základe prieskumu medzi 7000 manažérmi vzrástol v novembri na 101,4 bodu z októbrovej úrovne 100 bodov. Je to prvý rast indexu od apríla tohto roka. Ekonómovia oslovení agentúrou Bloomberg pritom vzhľadom na situáciu v eurozóne opäť predpokladali pokles, a to na približne 99,5 bodu.
      Ifo zverejnil svoje výsledky po oznámení spolkového štatistického úradu, že nemecká ekonomika vzrástla v 3. kvartáli medzištvrťročne o 0,2 %. Štatistický úrad tak potvrdil predbežný odhad zverejnený minulý týždeň. Výsledok znamená spomalenie rastu ekonomiky, keďže v 2. kvartáli rast dosiahol 0,3 %. Aj keď ekonómovia nevylučujú, že v súčasnom kvartáli by hrubý domáci produkt Nemecka mohol klesnúť, oslabovanie ekonomiky je pravdepodobne len dočasné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona