Podnikateľská aliancia Slovenska víta ponuku novej vlády na dialóg

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 11:25 • 2 min
Podnikateľská aliancia Slovenska víta ponuku novej vlády na dialóg

Podnikateľská aliancia Slovenska víta ponuku novej vlády na dialóg - Slovensko Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) očakáva od novej vlády prijímanie krokov na ďalšie skvalitňovanie podnikateľského prostredia. Zároveň víta ponuku víťaza parlamentných vo

slovakia

left justify in out

img

Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) očakáva od novej vlády prijímanie krokov na ďalšie skvalitňovanie podnikateľského prostredia. Zároveň víta ponuku víťaza parlamentných volieb strany Smer-SD na konštruktívny dialóg s podnikateľmi. Informoval o tom dnes výkonný riaditeľ PAS Róbert Kičina.
      Podľa neho je najdôležitejšie, aby vládni predstavitelia vnímali a rešpektovali vo svojich rozhodnutiach slušných podnikateľov ako kľúčových partnerov v boji s vysokou nezamestnanosťou a dlhovou krízou, ktorá trápi Európu. Podiel podnikateľov na tvorbe ekonomických hodnôt, generovaní príjmov do verejných rozpočtov a zamestnávaní ľudí totiž považuje aliancia za rozhodujúci.
      "PAS je pripravená viesť s vládou vecný dialóg vo veciach týkajúcich sa podnikania a zlepšovania podnikateľského prostredia," vyhlásil Kičina. Vzhľadom na to, že aliancia disponuje množstvom analýz a návrhov, ktoré k tomu cieľu smerujú, uvíta diskusiu o možnosti ich zapracovania do Programového vyhlásenia vlády SR. Neskôr takisto ponúka spoluprácu pri ich implementácii. 
      Odporúčania zamerané na zlepšenie vymožiteľnosti práva, zabezpečenie makroekonomickej stability, odbúravanie byrokracie, boj proti korupcii a podvodom v podnikaní či zvýšenie kvality vzdelávacieho systému jednoznačne podľa PAS smerujú k podpore hospodárskeho rastu a zvyšovaniu životnej úrovne obyvateľov. "PAS preto verí, že sa jej návrhy objavia v programovom vyhlásení vlády a následne sa budú realizovať pri vykonávaní hospodárskej politiky v nasledujúcom období," dodal Kičina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona