Podnikateľovi so ziskom 4 eurá zhabali majetok za 300 miliónov eur!

NETKY.SK • 9 November 2013, 06:21 • 2 min
Podnikateľovi so ziskom 4 eurá zhabali majetok za 300 miliónov eur!

RÍM - Talianska polícia vo štvrtok zhabala majetok podnikateľovi, ktorého priznané zisky v uplynulých troch rokov dosiali iba 13 eur. Polícia konala na základe podozrenia z krátenia daní a zaistila majetok v celkovej hodnote 300 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Jeho súčasťou bolo 18 nehnuteľností či pozemky s rozlohou 235 hektárov. Podľa daňových úradov pritom v roku 2011 zadržaný priznal zisk štyri eurá, rok predtým to bolo päť eur a v roku 2009 štyri eurá. Obdobne na tom bola aj jeho žena, ktorá za rovnaké roky oficiálne zarobila iba štyri eurá. Ich široká rodina pritom žila v rozľahlom komplexe neďaleko Verony. Podnikateľ vlastnil hotely, prímorské sídla či obrovskú farmu. Daňová polícia dokonca musela na zmapovanie jeho majetku nasadiť helikoptéru.

Ako skonštatovali vyšetrovatelia, podnikateľ a jeho žena "mali zjavne odlišný životný štýl od toho, aký priznávali". Ide však iba o jeden z mnohých prípadov porušovanie daňovej povinnosti v zadlženej juhoeurópskej krajine. Jej dodržiavanie začala vláda v Ríme prísne monitorovať až po prepuknutí ekonomickej krízy a veľkých výpadkoch v štátnom rozpočte. Verejný dlh Talianska sa pritom pohybuje na úrovni dvom biliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies