Podnikatelia zo Slovenska a Ukrajiny rokujú o možnej spolupráci

NETKY.SK • 20 Máj 2011, 06:26 • 2 min
Podnikatelia zo Slovenska a Ukrajiny rokujú o možnej spolupráci

Podnikatelia zo Slovenska a Ukrajiny rokujú o možnej spolupráci

slovakia

left justify in out

img

V Michalovciach sa dnes zišli vyše tri desiatky zástupcov podnikateľských subjektov zo Slovenska a Ukrajiny, aby spoločne diskutovali a hľadali možnosti pre nadviazanie obchodnej spolupráce. Dnešné stretnutie malých a stredných podnikateľov je jednou z viacerých aktivít cezhraničného projektu, ktorý je financovaný z prostriedkov Európskej únie (EÚ).
      Projekt s názvom Obchodné tréningy a konzultácie, s podtitulom Vytvorenie nových cezhraničných príležitostí pre malých a stredných podnikateľov, realizuje nezisková organizácia Centrum prvého kontaktu Michalovce v spolupráci so svojím ukrajinským partnerom Užhorod - XXI. storočie, ktorého činnosť je zameraná na rozvoj podnikania a inovácií.
      "Dnešné podujatie v Michalovciach je úvodnou konferenciou, kde sa prišli jednotlivé podnikateľské subjekty predstaviť a vzájomne diskutovať o konkrétnych podnikateľských zámeroch. Ponúkla sa im možnosť nájsť si preverených a adekvátnych partnerov," informoval TASR hlavný koordinátor cezhraničného projektu Ľuboslav Závacký.
      Ako dodal, Ukrajinská strana predbežne prejavila záujem o výstavbu fotovoltaických elektrární, ktoré vybudoval jeden z investorov na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Rokovania medzi ďalšími podnikateľmi sa týkali napríklad cezhraničnej spolupráce pre oblasť výroby čistiarní odpadových vôd a výstavby verejných kanalizácií.
      "Keďže pociťujeme zvýšený záujem aj o turistiku na Ukrajinu, zameranú nie iba na nákupy, naši touroperátori prejavili záujem o stretnutie s ukrajinskými cestovnými kanceláriami, majiteľmi hotelov a ostatných zariadení," priblížil Závacký na margo ďalšieho podnikateľského odvetvia, ktoré má zastúpenie na dnešnej konferencii.
      Na realizáciu projektu zameraného okrem hospodárskeho aj na sociálny rozvoj prihraničných regiónov získali projektoví partneri nenávratný finančný príspevok zo zdrojov EÚ v hodnote 292.000 eur. Jeho súčasťou bude v období február 2011 až január 2013 aj poskytovanie poradenstva pre podnikateľov a sprostredkovanie výmeny kontaktov medzi nimi či pomoc pri tvorbe marketingových a podnikateľských plánov. V tejto súvislosti zrealizuje projektový tím na území oboch krajín pre záujemcov viacero školení, tréningov a odborných seminárov. Najbližšia konferencia podobná tej dnešnej sa uskutoční v auguste tohto roka v Slovenskom raji.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona