Podnikatelia vítajú rušenie daňových výnimiek

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:17 • 2 min
Podnikatelia vítajú rušenie daňových výnimiek

Podnikatelia vítajú rušenie daňových výnimiek

slovakia

left justify in out

img

Rušenie daňových výnimiek podnikatelia privítali, verejné financie by však mala vláda konsolidovať aj zvýšením spotrebných daní. "Plne podporujeme nápravu deformácií v daňovo-odvodovom systéme, ktorý má dnes množstvo výnimiek a tým ponúka platiteľom viaceré možnosti, ako sa plateniu daní a odvodov úplne alebo čiastočne vyhnúť," konštatoval v stanovisku šéf Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) Róbert Kičina.
      Kičina zároveň pripomenul, že rozšírenie základne na platenie odvodov by malo byť kompenzované znížením ich sadzieb. Tak by boli podľa neho navrhované zmeny neutrálne. "O niečo viac by teda platili tí, ktorí dnes výnimky využívajú a odľahčilo by sa zamestnancom a zamestnávateľom, ktorí dnes platia najviac odvodov," vysvetlil.
      Podľa podnikateľov hlavným zdrojom pri ozdravovaní verejných financií by mali byť nepriame dane, ktorými je zaťažená spotreba, a nie odvody. Dôvodom je rast priamych daní a odvodového zaťaženia a teda aj ceny práce pri nápore na odvodové zaťaženie. "To bude mať negatívny dopad na motiváciu pracovať, hospodárenie podnikov a tvorbu nových pracovných miest," podotkol Kičina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies