Podnikatelia predstavili 10 požiadaviek na budúcu vládu

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:25 • 2 min
Podnikatelia predstavili 10 požiadaviek na budúcu vládu

Podnikatelia predstavili 10 požiadaviek na budúcu vládu - Slovensko Od budúcej vlády žiadajú slovenskí podnikatelia makroekonomickú stabilitu, dôsledný boj proti korupcii, zvýšenie vymožiteľnosti práva, zefektívnenie sociálneho systému a skvalitnenie vzde

slovakia

left justify in out

img

Od budúcej vlády žiadajú slovenskí podnikatelia makroekonomickú stabilitu, dôsledný boj proti korupcii, zvýšenie vymožiteľnosti práva, zefektívnenie sociálneho systému a skvalitnenie vzdelávacieho systému. Uvádza sa to v dokumente s názvom Wish List 2012, ktorý pripravila Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS). Spresňuje v ňom priority v rámci zlepšovania podnikateľského prostredia na Slovensku.
      "Okrem toho PAS od politikov a novej vlády očakáva zlepšenie fungovania úradov, sprehľadnenie verejných výdavkov, dodržiavanie záväzkov voči Európskej únii (EÚ), ochranu čestných podnikateľov pred nekalými praktikami a partnerský prístup k podnikateľskému stavu pri ekonomickom rozvoji krajiny," informovala aliancia.
      Svojich 10 najdôležitejších požiadaviek pripravuje PAS pred každými voľbami. Po ich splnení očakávajú zástupcovia podnikateľov zlepšenie podmienok na podnikanie a následný hospodársky rast či tvorbu nových pracovných miest. "Slovensko akútne potrebuje nové reformy. Medzi podnikateľmi rastie nespokojnosť s tým, že za posledných 6 rokov nebola dokončená žiadna reforma, ktorá by zásadne zlepšila podnikateľské prostredie," uviedol výkonný riaditeľ PAS Róbert Kičina.
      PAS zároveň vyzýva všetky politické subjekty, aby verejne deklarovali svoj postoj k požiadavkám definovaným v aktuálnom dokumente. Rozhodnutie občanov v marcových voľbách bude totiž podľa aliancie závisieť aj od kvality informácií, ktoré voliči dostanú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies