Podnikatelia dostanú po novom časť vratiek DPH skôr

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 09:07 • 2 min
Podnikatelia dostanú po novom časť vratiek DPH skôr

BRATISLAVA - Od budúceho roka by mali podnikatelia dostať časť vratiek DPH pred ukončením kontroly štátu, navrhuje to rezort financií pod vedením Petra Kažimíra.

slovakia

left justify in out

"Vychádzame v ústrety požiadavkám podnikateľov", odôvodnila zmenu hovorkyňa ministerstva Alexandra Gogová. Podľa údajov Finančnej správy totiž len v súčasnosti kontrolujú vyše 4,7 tisíc firiem a zadržiavajú im 320 miliónov eur. Firmy sa tak môžu dostať k svojim peniazom aj po ročnej kontrole, upozorňujú dnešné Hospodárske noviny.

 

Novinku podnikatelia vítajú. Ak by totiž po novom štát vrátil podnikateľom aspoň tú časť dane, ktorú stihne skontrolovať, odstránia sa problémy, myslí si šéf Podnikateľskej aliancie Slovenska Róbert Kičina. Firmy svojim dodávateľom často nemohli platiť, prípadne boli nútené sa zadlžovať. "Podnikateľom to výrazne pomôže. Zlepší to ich hotovostný tok", hovorí členka Prezídia Slovenskej komory daňových poradcov Alica Orda-Oravcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona