Podnikateľ známy z kauzy Bonanno chce byť primátorom Žiliny

NETKY.SK • 19 September 2014, 14:42 • 2 min
Podnikateľ známy z kauzy Bonanno chce byť primátorom Žiliny

ŽILINA - Žilinský podnikateľ Štefan Comorek, známy aj z kauzy Bonanno, sa chce ako nezávislý kandidát uchádzať o kreslo žilinského primátora.

slovakia

left justify in out

Majiteľ žilinskej televízie Fenix či ďalších spoločností pôsobiacich najmä v oblasti energetiky chce modernizovať a zefektívniť mestskú políciu, riešiť problémy s parkovaním a vybudovať kontajnery na psie výkaly.

 

„Je potrebné vytvoriť čo najvhodnejšie pracovné podmienky pre príslušníkov mestskej polície, zlepšiť ich technické vybavenie, zefektívniť samotné výkony mestských policajtov, obnoviť ich dôveru a vážnosť a tým dosiahnuť pozitívne vnímanie občanmi. Je potrebné citlivo pristupovať k jednotlivým príčinám a dôsledkom všeobecného problému s parkovaním v Žiline vrátane riešenia problémov s nedostatkom parkovacích miest vo všetkých obvodoch mesta. Kontajnery na psie výkaly by mali byť prístupné pre každého psičkára 24 hodín denne. Tým sa zvýši komfort občanov a naše mesto bude čistejšie a bezpečnejšie,“ povedal k volebným prioritám 50-ročný podnikateľ Štefan Comorek, podľa ktorého mu časť volebnej kampane platí jeho 20-ročná dcéra a zvyšok bude financovať z vlastných zdrojov alebo peňazí svojich podporovateľov. 

 

Kauza Bonanno, v ktorej figuruje aj žilinský podnikateľ Štefan Comorek, sa týka stretnutia sudcov a právnikov v bare Bonanno v Rajeckých Tepliciach z roku 2010. Nový Čas v júni 2011 informoval o akcii, na ktorej právnik na dôchodku Tibor Péchy na ulici pred barom Bonanno vítal prichádzajúcich hostí zo združenia Justičný Oskar s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach zastrelil samopalom v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí. Združenie Justičný Oskar žiada za články ako náhradu škody od vydavateľa denníka Nový Čas milión eur. S vydavateľom sa nesúdi len združenie, bežia aj súdne konania v prípade individuálnych žalôb účastníkov stretnutia a medzi nimi požaduje náhradu škody aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Všetci navrhovatelia vrátane Justičného Oskara spolu pýtajú približne 1,8 milióna eur. 

 

Okrem 50-ročného podnikateľa Štefana Comoreka (nezávislý) kandidatúru na primátora Žiliny doposiaľ verejne ohlásili bývalý hovorca žilinskej radnice 41-ročný Martin Barčík (Sieť - SDKÚ-DS - NOVA - SaS - Most-Híd - OKS), 46-ročný podnikateľ a podpredseda kresťanských demokratov Peter Belinský (KDH), 50-ročný súčasný primátor Igor Choma (Smer-SD), 39-ročný hokejbalový majster sveta Róbert Kašša (nezávislý) a 61-ročný niekdajší žilinský primátor Ján Slota (KSNS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies