Podnikateľ Tibor V. (44) dostal dvanásť rokov za spreneveru

NETKY.SK • 10 September 2014, 15:15 • 2 min
Podnikateľ Tibor V. (44) dostal dvanásť rokov za spreneveru

BANSKÁ BYSTRICA - Súhrnný trest dvanásť rokov odňatia slobody a povinnosť nahradiť škodu 180-tisíc eur uložil senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 44-ročnému podnikateľovi Tiborovi V. z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

 Uznal ho za vinného z obzvlášť závažného zločinu sprenevery. Podnikateľ v odbore dopravy v septembri 2007 ako konateľ spoločnosti Dopravná s.r.o. uzavrel so spoločnosťou B.O.F. (teraz VÚB Leasing) v Bratislave lízingové zmluvy na dva ťahače značky Mercedes. Po prevzatí ťahačov, z ktorých každý mal obstarávaciu cenu takmer stotisíc eur, však riadne lízingové splátky neplnil. Preto lízingovka v roku 2008 zmluvy ukončila a vyzvala podnikateľa, aby ťahače vrátil. Tibor V. ich odovzdal inej osobe a spoločnosti VÚB Leasing spôsobil škodu viac ako 180-tisíc eur. Rozsudok nie je právoplatný, podnikateľ sa odvolal hneď a prokurátor sa vyjadrí v lehote.

 

Pre Tibora V. to nie je prvý kriminálny prípad. Už v roku 2011 ho Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil na dva roky odňatia slobody podmienečne a na peňažný trest 17-tisíc eur. Podnikateľ vtedy priznal, že podvodne postupoval pri kontrakte s firmou Tempus AWT Bavaria v Bratislave, od ktorej kúpil auto BMW v hodnote vyše 44-tisíc eur. 

 

Preto senát prvostupňového súdu v prípade sprenevery dvoch ťahačov ukladal podnikateľovi súhrnný trest, v ktorom je zarátané aj odsúdenie za podvod s BMW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona