Podnikateľ Sergej Salmanov a jeho syn Alexander zostávajú vo väzbe

NETKY.SK • 16 Október 2013, 11:35 • 2 min
Podnikateľ Sergej Salmanov a jeho syn Alexander zostávajú vo väzbe

BRATISLAVA - Podnikateľ Sergej Salmanov a jeho syn Alexander budú aj naďalej stíhaní vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes Najvyšší súd SR (NS SR) na svojom neverejnom zasadnutí, keď zamietol sťažnosť dvojice voči vzatiu do väzby Špecializovaným trestným súdom v Pezinku (ŠTS). TASR o tom dnes informovalo Tlačové oddelenie NS SR.

ŠTS rozhodol 1. októbra, že Sergej Salmanov a Alexander Salmanov budú stíhaní väzobne. Potvrdila to vtedy hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Oboch stíhajú za to, že pracovníčke daňového úradu sľúbili stotisícový úplatok. Polícia už vyšetrovanie ukončila a prokuratúra na oboch podala obžalobu.

"ŠTS zamietol žiadosť obvineného Alexandra Salmanova o prepustenie z väzby na slobodu a súčasne rozhodol o ďalšom ponechaní obidvoch obvinených Alexandra Salmanova a Sergeja Salmanova vo väzbe z dôvodu konania po podaní obžaloby prokurátora. Obidvaja obvinení proti obidvom rozhodnutiam podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," informovala 1. októbra Predajňová.

Polícia Sergeja S. a jeho syna Alexandra obvinila z korupcie v apríli tohto roku a odvtedy sú vo väzbe. Hrozí im trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Sergeja S. stíhajú tiež za pokus o spáchanie 75-miliónového podvodu. Alexandra S. nedávno odsúdil súd za streľbu pred bratislavským hotelom a potrestal ho pokutou 3500 eur. Odsúdili ho za výtržníctvo, strieľal na unikajúce auto s Ľubomírom S., bývalým obchodným partnerom jeho otca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona