Podnikateľ prevádzkoval hry menej ako 200 metrov od školy, dostal pokutu

NETKY.SK • 28 December 2015, 14:48 • 2 min
Podnikateľ prevádzkoval hry menej ako 200 metrov od školy, dostal pokutu

PRUSKÉ - Podnikateľ v Pruskom, okres Ilava, prevádzkoval videohry vo vzdialenosti menšej ako 200 metrov od školy. Zistili to počas svojej kontroly pracovníci Daňového úradu Trenčín.

slovakia

left justify in out

Podnikateľ za svoje konanie v rozpore so zákonom o hazardných hrách dostal pokutu vo výške 4000 eur, ktorú už zaplatil. Informovala o tom dnes TASR hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

 

Pracovníci oddelenia dozoru nad hazardnými hrami Daňového úradu Trenčín pri výkone dozoru u prevádzkovateľa videohier v obci Pruské podľa Macíkovej zistili, že prevádzka, v ktorej boli umiestnené dve videohry, bola vzdialená od areálu strednej odbornej školy len 98,4 metra a od areálu základnej školy 179,02 metra. "Podnikateľovi bolo doručené rozhodnutie o uložení pokuty 4000 eur, pričom jej výška odzrkadľuje predovšetkým spoločenskú nebezpečnosť konania. Pokutu už zaplatil," doplnila.

 

Macíková avizovala, že v podobných aktivitách zameraných na hazardné hry budú zamestnanci Daňového úradu Trenčín pokračovať aj v nasledujúcom období, pričom budú preverovať náhodne vytipované prevádzky.

 

Ustanovenia zákona o hazardných hrách hovoria o zákaze zúčastňovať sa na hazardných hrách osobám mladším ako 18 rokov, ako aj o zákaze prevádzkovania vybraných hazardných hier vo vzdialenosti do 200 metrov od školy. Prevádzkovateľ takisto musí na prístrojoch viditeľne umiestniť telefónne číslo tzv. linky pomoci pre problémy s hraním 0800/800 900. "Dodržiavanie týchto pravidiel je celospoločensky mimoriadne dôležité a verejnosťou veľmi citlivo vnímané," poznamenala hovorkyňa finančnej správy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies