Podnikateľ Mikuláš V. zostáva vo väzbe, rozhodol súd

NETKY.SK • 16 August 2012, 06:25 • 2 min
Podnikateľ Mikuláš V. zostáva vo väzbe, rozhodol súd

Podnikateľ Mikuláš V. zostáva vo väzbe, rozhodol súd

slovakia

left justify in out

img

Podnikateľ Mikuláš V., ktorý je obvinený z rozsiahlych daňových podvodov sa nedostane na slobodu ani po tom, ako na neho bola podaná obžaloba. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku dnes rozhodol, že zostane vo väzbe pre obavu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. TASR to potvrdili na súde.
      Prokurátor špeciálnej prokuratúry na neho podal obžalobu koncom júla. Viní ho z fiktívnych obchodov medzi svojimi firmami, vďaka čomu mal spôsobiť škodu za vyše 58 miliónov eur. Za skrátenie dane a poistného a za neodvedenie dane by si Mikuláš V. mohol podľa prokuratúry odsedieť vo väzení až 16 rokov. Mikuláš V. trestnú činnosť vraj páchal v rokoch 2008-2011, najmä v okrese Trebišov.
      Mikuláša V. najskôr obvinili z daňových podvodov vo výške 29 miliónov eur. Neskôr jeho obvinenie rozšírili o daňové podvody za ďalších 11 miliónov eur. Vo väzbe je od vlaňajšej jari, v júli sa však takmer dostal na slobodu. ŠTS ho z väzby pustil, ale Najvyšší súd SR to po sťažnosti prokurátora zrušil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies