Podnikateľ Jozef Brhel ostáva za mrežami. Súd opäť zamietol jeho žiadosť o prepustenie

NETKY.SK • 4 November 2021, 13:15 • 2 min
Podnikateľ Jozef Brhel ostáva za mrežami. Súd opäť zamietol jeho žiadosť o prepustenie

BRATISLAVA - Súd zamietol Brhelovu štvrtú žiadosť o prepustenie na slobodu. Existujú totož obavy, že utečie.

slovakia

left justify in out

Obvinený podnikateľ Jozef Brhel zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý nevyhovel jeho štvrtej žiadosti o prepustenie. Uviedla to hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

Dodala, že NS SR sa v plnej miere stotožnil s rozhodnutím Špecializovaného trestného súdu, podľa ktorého dôvody útekovej a kolúznej väzby naďalej trvajú.

 

Podnikateľa obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj Brhelovho brata, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú.

 

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil Brhelove trestné stíhanie ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Sudkyňa odmietla pustiť na slobodu podnikateľa z kauzy Mýtnik

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies