Podnikateľ je podozrivý z daňových podvodov za státisíce eur, colníci mu zaistili účtovné doklady

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 17:59 • 2 min
Podnikateľ je podozrivý z daňových podvodov za státisíce eur, colníci mu zaistili účtovné doklady

BRATISLAVA - Podnikateľ je podozrivý z podvodov na DPH a to minimálne vo výške 300 000 eur.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) zaisťovali účtovné doklady 41-ročnému Jurajovi K., konateľovi obchodnej spoločnosti.

 

Podnikateľ odmietol spolupracovať a dobrovoľne vydať účtovné doklady. Za pomoci hasičov teda colníci vypáčili dvere, zaistili jeho účtovné doklady a muža predviedli na výsluch.

 

Je podozrivý, že prostredníctvom reťazca vlastných obchodných spoločností registrovaných na Slovensku aj v zahraničí v rokoch 2015 a 2016 podnikal najmä v oblasti obchodovania so softvérom, stavebným materiálom, reklamnou činnosťou či v oblasti telekomunikačných služieb.

 

Jeho zámerom bolo účelové znižovanie vlastnej daňovej povinnosti i daňovej povinnosti ďalších daňových subjektov. Následne tieto obchodné spoločnosti účelovo prevádzal na nekontaktné osoby.

 

Keďže je odôvodnená obava, že prípadná daň by mohla byť u obchodnej spoločnosti v budúcnosti nevymožiteľná, vydal KUFS predbežné opatrenie vo výške 300 000 eur na nehnuteľný majetok spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona