Podnikateľ Homolka kúpil sieť Bambule, v ČR vzniká hračkársky gigant

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 08:31 • 2 min
Podnikateľ Homolka kúpil sieť Bambule, v ČR vzniká hračkársky gigant

PRAHA - Český podnikateľ Petr Homolka posilňuje na miestnom trhu s hračkami. Po nedávnom ovládnutí českej časti hračkárskej siete Sparkys kúpi aj predajne hračiek Bambule, ktoré získa cez firmu Wormelen Group. Skupina, do ktorej patrí aj e-shop 4kids.cz, bude s tržbami okolo 1,5 miliardy Kč (54,66 milióna eur) najsilnejšia na českom hračkárskom trhu. Informoval o tom server iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Cena, za ktorú Homolka kúpi prevádzkovateľa hračkárstva Bambule, firmu Alltoys, zverejnená nebola. Doterajší majiteľ spoločnosti Jaroslav Novozámský bude s vedením firmy ešte dva roky pomáhať. Nový majiteľ predajcov hračiek Petr Homolka sa doteraz venoval skôr inému biznisu. Okrem iného vlastní polovicu spoločnosti CRC Consulting, ktorá sa zameriava napríklad na zabezpečovanie víz medzi Európskou úniou a Ruskom.

 

Okrem Sparkys a Bambule patrí v Česku medzi veľkých predajcov hračiek napríklad aj Dráčik, HM Studio a Pompo. Obrat českého trhu s hračkami dosahuje približne 5 miliárd Kč ročne.

(1 EUR = 27,441 CZK)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona