Podnik z Ostrihomu objednával mäso zo SR, za tovar prestal platiť

NETKY.SK • 27 August 2014, 15:13 • 2 min
Podnik z Ostrihomu objednával mäso zo SR, za tovar prestal platiť

BUDAPEŠŤ - Škodu vo výške 32 miliónov forintov (102.184 eur)spôsobila slovenským dodávateľom firma zo severomaďarského Ostrihomu, ktorá za objednané mäso prestala platiť.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom dnes agentúra MTI odvolávajúc sa na políciu Komárom-ostrihomskej župy.
     

Z podvodu podozrieva polícia Norberta E. z Monorierdö, Józsefa C. a Zoltána K. z Piliscsévu. Ostrihomský okresný súd nariadil uvalenie vyšetrovacej väzby na Józsefa C. a Zoltána K.
     

Podozriví určitý čas platili za tovar, potom však prestali. Zahraniční dodávatelia dúfali, že dlžoby odberateľ neskôr zaplatí a objednané mäso dodávali ďalej. 
     

Podľa šéfky oddelenia kriminalistiky župnej polície Bernadett Lutringovej dodávateľov poškodili podvodníci celkovou sumou 32 miliónov forintov. 
     

Dvojica z Piliscsévu založila podnik na meno Norberta E., ktorému za túto službu ponúkli "mzdu" 50.000 forintov. Občas ho odprevadili do banky, kde mal vyzdvihnúť peniaze za predané mäso. Muž iba neskôr pochopil, že ho použili ako "bieleho koňa". Pri začatí trestného stíhania jemu i jeho rodine podozriví pohrozili pre prípad, že by voči nim svedčil, spresnila Lutringová.
     

Policajti v dome Józsefa C. našli ilegálne zariadenie na skvapalňovanie zemného plynu, ktoré načierno napájali plynom a elektrinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies