Podnapití mladiství vandali vyčíňali aj na cintoríne v Jasove

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:57 • 2 min
Podnapití mladiství vandali vyčíňali aj na cintoríne v Jasove

KOŠICE - Podnapití tínedžeri vyčíňali dnes krátko po polnoci v Jasove v okrese Košice-okolie. Ničili čo im prišlo pod ruky a dokonca aj na cintoríne.

slovakia

left justify in out

Na autobusovej zastávke nahádzali zábrany a informačné značky do výkopov na kanalizáciu a porozhadzovali kanalizačné rúry. Na cintoríne prevrátili dva kontajnery, poškodili tri pomníky, zničili výzdoby na hroboch a rozbili sklo na informačnej tabuli. Policajti ich vyrušili, keď sa pokúšali poškodiť lavičku. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, dvoch miestnych mladíkov vo veku 16 a 17 rokov, zadržali za použitia donucovacích prostriedkov pri pokuse o útek.

 

Polícia prípad rieši ako hanobenie miesta posledného odpočinku a nie je vylúčené, že pri vyšetrovaní sa trestné konanie rozšíri aj o ďalšie skutky. Ako dodala Mésarová, obaja mladiství sa už v minulosti dopustili protiprávnej činnosti, bude sa skúmať aj prípadná trestnoprávna zodpovednosť ich zákonných zástupcov pre podozrenie z ohrozovania mravnej výchovy mládeže.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona