Podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo východ krajiny

NETKY.SK • 11 December 2012, 08:10 • 2 min
Podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo východ krajiny

Podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo východ krajiny - Svet Silné podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zaznamenali dnes na východe Indonézie. Podľa dostupných informácií nespôsobilo žiadne zranenia ani materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Silné podmorské zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zaznamenali dnes na východe Indonézie. Podľa dostupných informácií nespôsobilo žiadne zranenia ani materiálne škody. Nebolo vydané ani varovanie pred ničivými prívalovými vlnami cunami. 
      Podľa údajov Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) sa epicentrum otrasov nachádzalo zhruba 229 kilometrov severozápadne od mesta Saumlaki na Taninbarských ostrovoch v provincii Moluky. 
      Napriek sile zemetrasenia experti nevydali varovanie pred cunami v Indickom oceáne vzhľadom na skutočnosť, že ohnisko otrasov bolo vo veľkej, až takmer 158-kilometrovej hĺbke. 
      Indonézia je mimoriadne náchylná na seizmické otrasy, pretože sa rozkladá v oblasti tichomorského Ohnivého kruhu, čo je oblúk tvorený zo sopiek a zlomových línií, obkolesujúci Tichomorskú panvu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies