Podmienky pre mimoriadne povyšovanie vojakov v zálohe sa nesprísnia

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 12:46 • 2 min
Podmienky pre mimoriadne povyšovanie vojakov v zálohe sa nesprísnia

BRATISLAVA - Podmienky pre mimoriadne povyšovanie a mimoriadne vymenovanie vojakov v zálohe sa sprísňovať nebudú. Poslanci Národnej rady (NR) SR dnes totiž odmietli novelu zákona o brannej povinnosti z dielne SaS.

slovakia

left justify in out

Podľa navrhnutej úpravy malo byť možné vojaka v zálohe povyšovať v čase mieru len v rámci povolania na výkon mimoriadnej služby. "Inak by bolo povyšovanie možné, len ak je to nevyhnutné pre riadne plnenie úloh ozbrojených síl," vysvetľovali svoj návrh.

 

Novela počítala aj s tým, že by v priebehu dvoch rokov od posledného povýšenia alebo vymenovania mohli vojaka v zálohe mimoriadne vymenovať alebo povýšiť len raz a len do hodnosti o jeden stupeň vyššej, než akú dosiahol.

 

Zmenu poslanci navrhli v reakcii na medializovanú kauzu s vojenskými hodnosťami pre politikov. "Mimoriadne vymenovanie do vojenských hodností vzhľadom na okolnosti, akým sa udialo, do istej miery devalvovalo vojenské hodnosti v očiach verejnosti," uviedli poslanci, ktorí chceli stav napraviť. Novela nepredpokladala spätné odnímanie vojenských hodností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona