Podmienky podomového predaja sa nesprísnia

NETKY.SK • 31 Júl 2012, 11:21 • 2 min
Podmienky podomového predaja sa nesprísnia

Podmienky podomového predaja sa nesprísnia - Politika Podmienky podomového a zásielkového predaja sa nesprísnia. Väčšiu ochranu spotrebiteľov pred nekalými praktikami predajcov mala priniesť novela zákona o ochrane spotrebiteľa pri podomovom a zásielkovom

slovakia

left justify in out

img

Podmienky podomového a zásielkového predaja sa nesprísnia. Väčšiu ochranu spotrebiteľov pred nekalými praktikami predajcov mala priniesť novela zákona o ochrane spotrebiteľa pri podomovom a zásielkovom predaji z dielne pera opozičnej poslankyne Heleny Mezenskej (OĽaNO), ktorá však nezískala dostatočnú podporu poslancov.
      Mezenská argumentovala tým, že ako zastupiteľka spotrebiteľskej organizácie zistila, že liberalizácia trhu uviedla spotrebiteľov do zmätku a neistoty. "Viaceré zmluvy, ktoré boli podpísané, neobsahovali podstatné náležitosti. Našli sme tam nedostatky, pre ktoré spotrebitelia od zmlúv odstúpili, v čom im, samozrejme, dodávateľský subjekt nechcel vyhovieť," vysvetľovala predloženú zmenu Mezenská.
      Poslankyňa poukazovala aj na nedávne prípady podomových predajov elektriny a plynu, pri ktorých boli spotrebitelia uvedení do omylu. V novele navrhovala, aby mal predajca pri takýchto prípadoch potrebnú odbornú prax minimálne so stredným odborným vzdelaním. Ak ho mať nebude, zmluva mala byť neplatná.
      Ľudia tiež mali dostať zákonnú lehotu 14 pracovných dní na odstúpenie od zmluvy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies