Podmienky na lyžovanie v strediskách sú aj naďalej veľmi dobré

NETKY.SK • 22 Január 2017, 10:36 • 2 min
Podmienky na lyžovanie v strediskách sú aj naďalej veľmi dobré

BRATISLAVA - Podmienky na slovenských lyžiarskych svahoch sú aj naďalej dobré až veľmi dobré, s dostatočným množstvom snehu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, v prevádzke je minimálne sto areálov a výška snehu je na väčšine upravených zjazdoviek od 40 do 80 cm. Na svahoch sú technický i prírodný sneh, no v niektorých lokalitách sú podľa Stykovej zjazdné aj nezasnežované svahy. Kvalitou je sneh prachový až zmrznutý. Veľmi dobré podmienky hlásia v strediskách Chopok sever v Nízkych Tatrách (10 až 55 cm) , Tatranská Lomnica vo Vysokých Tatrách, (70 až 140 cm), Malinô-Brdo vo Veľkej Fatre (60 až 70 cm), stredisko Králiky v Kremnických vrchoch (55 až 75 cm) i Vrátna - Paseky v Malej Fatre (45 až 90 cm). Dobré podmienky sú v areáloch Chopok juh (10 až 40 cm snehu) a Vrátna - Chleb (20 až 80 cm). SITOUR ďalej pripomína, že dobré sú i podmienky pre bežkárov. Nad 10 km upravených bežkárskych tratí je na Donovaloch, v Zuberci, v Žiarskej doline, v Selčianskej doline, v okolí Čertova a Makova v Javorníkoch, v Kremnických vrchoch aj v Kavečanoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies