Podmienky kolúznej väzby sú predsalen v procese úprav

NETKY.SK • 8 Február 2021, 08:00 • 2 min
Podmienky kolúznej väzby sú predsalen v procese úprav

Boris Kollár sa pokúsi urobiť nový zákon upravujúci podmienky kolúznej väzby. Denisa Saková s tým súhlasí. Návrh pripraví ministerstvo spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Na úprave podmienok kolúznej väzby sa pracuje a je nutné, aby vyšetrovatelia robili úkony. Návrh pripraví ministerstvo spravodlivosti. Kolúzna väzba je väzba zameraná na zabránenie ovplyvňovania svedkov. Exministerka vnútra Denisa Saková v utorok 2. februára po brannobezpečnostnom výbore povedala, že predseda parlamentu Boris Kollár prisľúbil, že „sa pokúsi spraviť nový zákon, ktorý by upravoval podmienky kolúznej väzby”.

 

 

img

Saková uviedla, že túto iniciatívu víta. Kolúzna väzba na Slovensku má podľa nej najprísnejšie kritériá pravdepodobne v rámci celej Európskej únie. „V neposlednom rade môže ísť o ľudské práva ľudí, ktorí sú v kolúznej väzbe. Vždy nám platí prezumpcia neviny,” podotkla.

 

Aj generálny prokurátor Maroš Žilinka koncom januára na tlačovej konferencii podotkol, že sa nebráni prípadnej diskusii o prehodnotení podmienok väzobného stíhania, napríklad pokiaľ ide o kolúznu väzbu. V nej bol umiestnený aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý 30. decembra 2020 zomrel po pokuse o samovraždu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona