Podmienečný trest pre mladíka, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu a zavinil nehodu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 15:21 • 2 min
Podmienečný trest pre mladíka, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu a zavinil nehodu

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes sprísnil trest pre 21-ročného Lukáša Ďuricu z Hriňovej, ktorý jazdil opitý a zavinil zrážku s protiidúcim vozidlom.

slovakia

left justify in out

Pri nehode sa ťažko zranil vodič druhého auta. Lukášovi prvostupňový súd vymeral podmienečný trest 16 mesiacov. Prokurátor žiadal prísnejšiu sankciu a odvolací súd mu vyhovel, keď Lukášovi vymeral 20 mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky a na štyri roky mu zakázal šoférovať.

Mladík viedol otcov VW Touran 26. augusta 2015 skoro ráno na ceste medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou, pričom po prejazde pravotočivej zákruty prešiel do protismeru a zrazil sa protiidúcim Renaultom Thalia, ktoré viedol v tom čase 44-ročný Ján z Detvy. Lukášovi pri opakovanej skúške zistili viac ako dve promile alkoholu. Pri zrážke si Ján zlomil viacero rebier, utrpel zlomeninu hrudnej kosti a podvrtnutie pravého zápästného kĺbu. Práceneschopný bol šesť týždňov. Na vozidle vznikla škoda 1 650 eur.

Na súde Lukáš vinu podľa obžaloby priznal. Okresný súd vo Zvolene mu uložil podmienečný trest 16 mesiacov s odkladom na 18 mesiacov a zákaz viesť motorové vozidlá na 30 mesiacov. Voči verdiktu sa odvolal prokurátor i Lukáš. Žalobca navrhoval prísnejší trest a obžalovaný zase miernejší. Senát krajského súdu vyhovel prokurátorovi a Lukášovi vymeral 20 mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky a na štyri roky mu zakázal šoférovať. Odvolanie Lukáša zamietol ako neodôvodnené. Podľa predsedu senátu trest bolo treba sprísniť, ale nie na úroveň, akú požadoval prokurátor.

Verdikt odvolacieho súdu je právoplatný. Lukáš sa na odvolacom konaní opätovne ospravedlnil poškodenému.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies