Poďme v sobotu voliť Európu, vyzýva Zuzana Čaputová

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 6:23 • 2 min
Poďme v sobotu voliť Európu, vyzýva Zuzana Čaputová

BRATISLAVA - Už túto sobotu čaká Európsku úniu veľká udalosť, uskutočnia sa voľby do Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Na účasť vo voľbách vyzýva aj novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová. Pri posledných eurovoľbách sa Slováci v účasti umiestnili na poslednom mieste, čo na našu krajinu nevrhá veľmi dobré svetlo. Preto by sme sa 25. mája mali dostaviť k volebným urnám a vysloviť takto svoj názor. "Na vychýlenie Slovenska z európskej osi stačí málo, aby sme v sobotu ostali doma. Preto poďte voliť Európu. Ja pôjdem," napísala na sociálnej sieti Zuzana Čaputová.

 

img

 

Svojou účasťou vo voľbách môže každý občan vyjadriť postoj k tomu, kto by nás ako krajinu mal na európskej úrovni zastupovať. Je preto dôležité, aby sme neostali ľahostajní. K voľbám včera vyzval aj prezident SR Andrej Kiska, predseda Národnej rady SR Andrej Danko a premiér Peter Pellegrini.

 

img

 

Zo sobotných volieb by mali vzísť 14 slovenskí europoslanci, ktorí budú v Bruseli zastupovať naše záujmy. Rozhodovať o nich môže každý Slovák, ktorý najneskôr v deň volieb dovŕšil 18 rokov a má trvalý pobyt na území SR. Novozvolení poslanci budú v EP pôsobiť najbližších päť rokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona