Podmaníková si doplávala po rekord a 11. miesto na MS na 200 m prsia

NETKY.SK • 11 December 2016, 20:04 • 2 min
Podmaníková si doplávala po rekord a 11. miesto na MS na 200 m prsia

WINDSOR - Plavkyňa Andrea Podmaníková v novom slovenskom rekorde 2:22,38 min obsadila 11. priečku v nedeľňajšej rozplavbe 200 m prsia na majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v kanadskom Windsore.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročná Topoľčianka zlepšila vlastné národné maximum 2:23,61, ale na postup do osemčlenného finále to v záverečný súťažný deň nestačilo. Američanka Lilly Kingová doň ako posledná postúpila časom 2:21,17. Klasifikovali 37 pretekárok.

"Som veľmi rada, že som sa dokázala zlepšiť. Byť jedenásta na svete je celkom paráda," skonštatovala po dohmate spokojná Andrea Podmaníková. "Vedela som, že to bude bolieť, ale že až tak... Chcela som to rozbehnúť rýchlo, čo sa mi aj podarilo. Začala som o dve sekundy rýchlejšie ako obyčajne, čo som potom aj pocítila na poslednej päťdesiatke. Ani si nepamätám, že by som bola niekedy taká 'tuhá', ale oplatilo sa. Po doplávaní ma čakalo schodište dolu a musela som to dať na dve etapy. Neviem, čo by som robila, ak by som musela ísť po schodoch nahor..."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona