Podmanický: Triumf Trumpa je signál, že v USA nechcú počúvať len reči

NETKY.SK • 9 November 2016, 11:38 • 2 min
Podmanický: Triumf Trumpa je signál, že v USA nechcú počúvať len reči

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický je prekvapený, s akou podporou Donald Trump zvíťazil vo voľbách, a to aj napriek masívnej protikampani.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Je to signál, že voliči v USA už nechcú počúvať len pekné reči, ale chcú razantné riešenie viacerých problémov, zrejme aj nelegálnej migrácie do USA,“ povedal Podmanický dnes pre agentúru SITA. Budeme si však podľa neho musieť počkať na to, ako Donald Trump - prezident naplní to, čo sľuboval Donald Trump - kandidát. „Ja osobne vítam jeho vyjadrenia o zlepšení vzťahov s Ruskou federáciou, čo by malo nepochybne pozitívny dopad aj na Európu a Slovensko. Verím, že USA pod jeho vedením dohodnú s Ruskou federáciou spoločný postup v Sýrii a ukončia tento konflikt. Podobne verím, že sa Donald Trump zasadí aj o zlepšenie situácie na východe Ukrajiny,“ zdôraznil Podmanický.

 

Volebná kampaň v Spojených štátoch amerických bola podľa poslankyne NR SR za OĽaNO Veroniky Remišovej jedinečná v tom, že politiku významne posunula smerom k showbiznisu a marketingu, založenému viac na emóciách ako na vecných argumentoch. „V týchto voľbách neexistovalo dobré riešenie, len zlá a najhoršia voľba. Zvolenie Donalda Trumpa nie je dobrou správou ani pre Spojené štáty, ani pre svet,“ povedala pre agentúru SITA. Trump bude podľa nej vládnuť polarizovanej spoločnosti, ktorej rozdelenie sám cielene podporoval, apelujúc na najnižšie ľudské pudy. „Na jednej strane chce výrazne zvýšiť výdavky na zbrojenie, na druhej strane hovoril o oveľa menšej podpore pre spojencov v Európe vrátane Slovenska. O to dôležitejšie preto bude zachovanie spolupráce európskych krajín a vyriešenie vnútorných rozporov Európskej únie,“ uviedla Remišová s tým, že svet je čoraz nestabilnejší a my ako malá krajina musíme mať na pamäti povestné Svätoplukove prúty a snažiť sa spoluprácu rozvíjať, nie podkopávať.

 

Republikán Trump sa stal víťazom prezidentských volieb po tom, ako podľa priebežne zverejňovaných výsledkov z jednotlivých štátov presiahol potrebnú hranicu 270 voliteľov. Tí jeho víťazstvo potvrdia 19. decembra, načo sa Trump stane 45. prezidentom USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies