Podmanický: Petícia za referendum je nepremyslená partizánska akcia

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 15:20 • 2 min
Podmanický: Petícia za referendum je nepremyslená partizánska akcia

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický s cieľmi Aliancie za rodinu súhlasí, ale organizáciu petície za vypísanie referenda na ochranu rodiny považuje za úplne predčasnú.

slovakia

left justify in out

Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický s cieľmi Aliancie za rodinu súhlasí, ale organizáciu petície za vypísanie referenda na ochranu rodiny považuje za úplne predčasnú. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, je veľmi netaktické zo strany aliancie rozbiehať petičnú akciu pred tým, ako poznajú definitívny text ústavných zmien, ktoré budú schválené v parlamente. „Obávam sa, že týmito aktivitami sa predstavitelia aliancie nezaraďujú medzi tých, ktorým ide naozaj o vec, ale skôr medzi tých, ktorí sa potrebujú zviditeľniť. Spúšťať petíciu za referendum by malo zmysel až vtedy, keby schválené znenie ústavného článku neriešilo danú problematiku dostatočne,“ zdôraznil. Podmanický sa obáva, že nepremyslená partizánska akcia môže poškodiť celý proces ústavných zmien.

 

Aliancia za rodinu dnes oznámila, že vyhlasuje občiansku petíciu za referendum o ochrane rodiny. Ako povedal na tlačovej besede hovorca Aliancie Anton Chromík, predmetom referenda budú ochrana manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy a zároveň aj uprednostnenie najlepšieho záujmu dieťaťa pri osvojení, a to vyrastať v rodine s otcom a mamou. Predmetom referenda má byť aj ochrana výnimočnosti manželstva pred tým, aby boli iné formy spolužitia postavené na rovnakú úroveň ako manželstvo a ochrana detí pred nevhodnou výchovou v školách. „Medzi naše priority patrí aj riešenie sociálnych otázok rodín a preto zvažujeme zaradenie aj otázky z tejto oblasti. Okrem týchto otázok Aliancia chce a bude aktívne pôsobiť pri ochrane rodiny pred ekonomickými a spoločenským rizikami,“ povedal Chromík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies