Podľa Wildera dopujú tisícky pästiarov, môže si vybrať súpera

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 09:18 • 2 min
Podľa Wildera dopujú tisícky pästiarov, môže si vybrať súpera

BIRMINGHAM - Americký profesionálny boxer Deontay Wilder tvrdí, že tisícky jeho kolegov v tomto športe užívajú zakázané podporné prostriedky.

slovakia

left justify in out

Majster sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii sa hnevá na organizáciu WBC, že stále nesuspendovala Rusa Alexandra Povetkina.

 

Ten sa mal s Wilderom stretnúť 21. mája v Moskve, ale na predzápasovej kontrole mu našli v tele meldónium.

"Neviem, prečo im to trvá tak dlho. V WBC sa prezentujú ako bojovníci proti dopingu, dúfam, že to potvrdia aj skutkami. Doping je veľký problém boxu. Povetkin je len jeden zo stoviek hriešnikov v najťažšej váhe, naprieč všetkými divíziami sú ich tisícky," vyhlásil Wilder pre webstránku magazínu The Ring.

 

Odpoveď verzie na seba nenechala dlho čakať. Bronzový medailista z OH 2008 v Pekingu si môže vybrať svojho najbližšieho súpera, proti ktorému bude obhajovať titul. Wilder dostal voľnosť, kým WBC nedošetrí Povetkinov prípad, informovala v stredu agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies