Podľa vyšetrovateľov nič nenasvedčuje, že výbuch plynu pri Bostone bol úmyselný

NETKY.SK • 16 September 2018, 09:24 • 2 min
Podľa vyšetrovateľov nič nenasvedčuje, že výbuch plynu pri Bostone bol úmyselný

BOSTON - Vyšetrovateľ Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) skonštatoval, že neexistujú dôkazy, ktoré by naznačovali, že štvrtkové výbuchy zemného plynu severne od Bostonu boli úmyselné, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB) Robert Sumwalt v sobotu uviedol, že pracovníci FBI zahájili vyšetrovanie katastrofy, no neobjavili nič, čo by nasvedčovalo "niečomu nezákonnému, akokoľvek podozrivému či zámernému".

 

Jeden človek zahynul a desiatky osôb utrpeli zranenia pri sérii výbuchov zemného plynu, ku ktorým došlo v mestách Andover, Lawrence a North Andover v americkom štáte Massachusetts. Výbuchy a následné požiare poškodili mnoho budov a tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

 

Podľa Sumwalta riadiace stredisko plynárenskej spoločnosti Columbia Gas v Ohiu zaregistrovalo zvýšený tlak plynu v potrubí v oblasti mesta Lawrence. Povedal, že vyšetrovatelia teraz vypracujú časový prehľad, aby zistili ako zodpovední predstavitelia spoločnosti zareagovali na zvýšený tlak plynu.

 

Vyšetrovatelia očakávajú, že budú na mieste nešťastia najviac desať dní. Vypracovanie záverečnej správy môže trvať dva roky.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona