Podľa výpovedí žien sexuálne obťažovanie neobišlo ani britský parlament

NETKY.SK • 28 Október 2017, 09:12 • 2 min
Podľa výpovedí žien sexuálne obťažovanie neobišlo ani britský parlament

LONDÝN - Pracovníčky britského parlamentu vytvorili tajný zoznam poslancov a ďalších zamestnancov zákonodarného zboru, ktorí ich vraj sexuálne obťažovali. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na britský denník The Sun.

slovakia

left justify in out

Výskumné pracovníčky, sekretárky a asistentky vytvorili skupinový chat v aplikácii WhatsApp, kde si navzájom zdieľali mená údajných previnilcov s detailmi sexuálneho obťažovania.

 

Ženy napríklad písali o jednom ministrovi, ktorý je podľa nich nebezpečný počas jazdy v taxíkoch. Iný príspevok varoval pred mužom, ktorý má záľubu v obchytkávaní žien. Ďalší vyzýval pracovníčky parlamentu, aby odmietali ponuky na zvezenie zo strany istého "džentlmena".

 

Medzi uvedenými mužmi sú podľa The Sun aj členovia vládneho kabinetu.

 

Hovorca britskej vlády vyzval údajné obete sexuálneho obťažovania, aby nahlásili každý takýto prípad prostredníctvom oficiálnych kanálov.

 

Tieto obvinenia prišli práve v období, keď sa objavila celá záplava podobných tvrdení proti iným vplyvným mužom vrátane hollywoodskeho magnáta Harveyho Weinsteina či amerického exprezidenta Georgea Busha staršieho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona