VIDEO Podľa vedcov sú chobotnice mimozemského pôvodu

NETKY.SK • 21 August 2015, 18:30 • 2 min
VIDEO Podľa vedcov sú chobotnice mimozemského pôvodu

CHICAGO – Vedci nedávno odhalili, že chobotnice sú také zvláštne, že by mohli pochádzať z inej planéty.

slovakia

left justify in out

Úplná sekvencia genómu preukázala, že chobotnice sú odlišné od všetkých ostatných druhov zvierat. Chobotnice ovplývajú vysokou inteligenciou a dokážu sa napríklad naučiť ako otvoriť zaváraninový pohár s džemom. Túto vysokú inteligenciu pravdepodobne môžeme pripisovať k ich vysokému počtu génov, keďže chobotnice ich majú až 33.000 čo je o desaťtisíc viac ako má človek!

Americký vedec Dr. Clifton Ragsdale z University of Chicago povedal: "Chobotnice sa zdjú byť úplne odlišné od všetkých ostatných zvierat a to aj od iných mäkkýšov. Majú osem dlhých chápadiel, veľký mozog a majú schopnosť riešiť zložité úlohy. Zosnulý britský zoológ Martin Wells povedal, že chobotnice sú mimozemšťania. V tom prípade máme prvú sekvenciu genómu mimozemšťanov."

 



Čo sú vlastne chobotnice?

Obývajú všetky oceány, vyskytujú sa takmer v každej hĺbke a majú celý rad schopností, ktoré nám pripomínajú mimozemšťanov zo sci-fi filmov.

Medzi ich typické vlastnosti a schopnosti patria efektívne prísavky na všetkých chápadlách, vysoká mobilita, komorové oči, ktoré dokážu vnímať polarizované svetlo, sofistikované maskovacie schopnosti, pomocou ktorých dokážu meniť sfarbenie kože a svoj tvar, tri srdcia a schopnosť regenerácie oddelených končatín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies