Podľa Václava Klausa odráža útok na jeho osobu situáciu v spoločnosti

NETKY.SK • 1 Október 2012, 08:37 • 2 min
Podľa Václava Klausa odráža útok na jeho osobu situáciu v spoločnosti

Podľa Václava Klausa odráža útok na jeho osobu situáciu v spoločnosti - Politika Piatkový útok plastovou pištoľou na českého prezidenta Václava Klausa v Chrastave v okrese Liberec bol podľa neho politickým činom a odrazom stavu spoločnosti . Povedal to v

slovakia

left justify in out

img

Piatkový útok plastovou pištoľou na českého prezidenta Václava Klausa v Chrastave v okrese Liberec bol podľa neho"politickým činom a odrazom stavu spoločnosti". Povedal to v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Dvadsaťšesťročný robotník Pavel Vondrouš, ktorý sa hlási ku komunistom, poranil prezidenta strelami z plastovej pištole pri slávnostnom opätovnom otvorení mosta, ktorý v roku 2010 zničili povodne. Chcel vyburcovať politikov k zamysleniu sa nad svojím správaním a poukázať na zhoršujúcu sa kvalitu života obyčajných ľudí.

"Nebolo to huncútstvo... To bol skôr prvý atentát na prezidenta republiky za sto rokov nášho moderného štátu. Nad tým nie je možné mávnuť rukou,"uviedol v rozhovore Klaus. Samotný čin aj jeho motív označil za politický."Odráža to situáciu v spoločnosti, ktorá dosiahla mimoriadne zlý stav," tlmočil jeho slová internetový portál iDNES.cz.

Kvôli incidentu, ktorý odsúdil aj český premiér Petr Nečas a minister vnútra Jan Kubice, v sobotu večer odstúpil z funkcie šéf útvaru pre ochranu prezidenta Jiří Sklenka. Vyhlásil, že cíti osobnú zodpovednosť za svojich podriadených, ktorí v Chrastave zlyhali.

Vondrouša v sobotu večer polícia prepustila z cely predbežného zadržania, ďalej ho budú vypočúvať na slobode. Za útok na prezidenta ho obvinili z výtržníctva. Hrozia mu až dva roky väzenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies