Podľa Trumpa Čína kradne obrovské množstvo citlivých dát

NETKY.SK • 23 Január 2020, 11:24 • 2 min
Podľa Trumpa Čína kradne obrovské množstvo citlivých dát

PARÍŽ - Čína kradne obrovské množstvo dát od západných firiem, vyhlásil námestník amerického ministra zahraničných vecí pre kybernetiku a medzinárodnú komunikáciu Robert Strayer. Krádeže dát sa dejú na pravidelnej báze, uviedol Strayer v Paríži.

slovakia

left justify in out

Číňania patria medzi lídrov na trhu

V posledných rokoch Číňania "prenikli do najväčších globálnych poskytovateľov služieb a cloudu ... a využívajú to na prístup do korporátnych databáz hlavných veľkých firiem," povedal námestník novinárom.

 

Kam putujú ukradnuté údaje?
Ukradnuté údaje sa v niektorých prípadoch poskytujú súkromnému priemyslu v Číne, aby konkuroval firmám, z ktorých boli odcudzené, konštatoval Strayer. Námestník ministra zahraničných vecí USA sa takto vyjadril spolu s predstaviteľom amerického rezortu spravodlivosti, s ktorým do Paríža prišiel presviedčať Francúzsko, aby z bezpečnostných dôvodov nepoužívalo technológie čínskej spoločnosti Huawei, prinajmenšom v citlivom jadre ich sietí. Podľa Strayera ukradnuté dáta umožňujú zahraničným hackerom získať prístup k podnikovým databázam veľkých spoločností.

 

img

Značka Huawei podľa USA predstavuje hrozbu

 

Núdzová situácia v USA

Práve preto v máj minulého roku podpísal americký prezident Donald Trump výkonný príkaz vyhlasujúci národnú núdzovú situáciu v súvislosti s "hrozbami pre informačné a komunikačné technológie a služby".

 

Delegácia Bieleho domu odletela do Londýna varovať Britániu, aby nenechala čínskeho technického giganta pokryť ich krajinu vysokorýchlostnou 5G internetovou sieťou z dôvodu možnej špionáže. Trump varoval Britániu, že zdieľanie spravodajských informácií by bolo ohrozené, keby Johnson dal spoločnosti Huawei zelenú.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona